ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ

meatandsaltΜια από τις πολλές και ευρέως διαδεδομένες χρήσεις του ορυκτού αλατιού Ιμαλαίων, είναι αυτή στην κουζίνα! Το αλάτι  είναι διαλεγμένο απο επιλεγμένο αλατορυχείο με πρώτης ποιότητας, 100% αγνό, ανεπεξέργαστο ορυκτό αλάτι Ιμαλαίων! Περιέχοντας όλα τα ευεργετικά συστατικά και τις ιδιότητες που το καθιστά παγκοσμίως το καλύτερο αλατι!Δεν επηρεάζει την λειτουργία του θυρεοειδή, την πίεση, αλκαλοποιεί το Ph του οργανισμού με αποτέλεσμα την ομαλοποιηση της χώνευσης και την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, ενισχύει το ανασοποιητικό, απομακρύνει τις τοξίνες απελευθερώνοντας αρνητικά ιόντα στο φαγητό που είναι πολύ ευεργετικά για αυτόν. Ειναι το πλέον καταλληλο για ανθρώπους που ακολουθούν έναν πιο υγειινό τρόπο διατροφής, για αθλητές .  Σε αντίθεση με το θαλασσινό αλάτι χρειάζεστε πολύ λιγότερη ποσότητα ορυκτού αλατιού , λόγω της δυνατής και καθαρής του γεύσης. Έτσι και τα φαγητά σας θα έχουν περισσότερη γεύση αλλά και εσείς καλή υγεία! Το μαγειρικό GREENHEALTH θα το βρείτε σε συσκευασίες των  500gr  , έτοιμο ψιλοτριμμένο αλλα και σε κόκους που είναι κατάλληλοι είτε να το τρίβετε εσείς είτε να το βάζετε ωμό στα φαγητά σας 

Εσείς γνωρίζετε τις διαφορές ανάμεσα στο κοινό επιτραπέζιο ραφιναρισμένο μαγειρικό αλάτι και στο φυσικό κρυσταλλικό ορυκτό αλάτι των Ιμαλαϊων; 

  • Εξάγεται και πλένεται με τα χέρια, στεγνώνει φυσικά στον ήλιο.

  • Δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα και στάδια επεξεργασίας αφού είναι αμόλυντο.  Δεν χρειάζεται ούτε το στάδιο του βρασμού που εφαρμόζεται στα "αγνα" θαλασσινά αλάτια,  .

  • Είναι 100% Αγνό Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων.

  • Δεν περιέχει καμιά πρόσθετη ουσία οποιουδήποτε είδους και δεν περιέχει αντισσυσωματικά όπως το κοινό θαλασσινό αλάτι.

  • Το Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας συσσωρευτής ηλιακής ενέργειας και ιονισμένων μετάλλων έτοιμων να απελευθερωθούν με την προσθήκη νερού και να δράσουν ευεργετικά στον οργανισμό μας.

  • Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα παγκοσμίως σε ευεργετικά στοιχεία (περιέχει 84 ιχνοστοιχεία).

Κλινικά δεδομένα ερευνών που έχουν γίνει για το ορυκτό ακατέργαστο και μη επεξεργασμένο κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων , SALTIC, έχουν δείξει μια μυριάδα πλεονεκτημάτων αυτού του αλατιού στο σώμα μας. Κρίσιμη για την ύπαρξή μας είναι η παρουσία των πρωτογενών ηλεκτρολυτών του νατρίου (Na +), κάλιο (K +), ασβέστιο (Ca2 +), μαγνήσιο (Mg2 +), χλώριο (Cl-), φωσφορικά (PO43-), και όξινο ανθρακικό (HCO3- ), καθώς και άλλα σημαντικά μεταλλικά άλατα. Τα ηλεκτρικά σύμβολα του συν (+) και μείον (-) δείχνουν ότι οι ουσίες είναι ιοντικές στη φύση.

 

Το ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων SALTIC, επιστημονικά αποδεδειγμένα, όταν θερμαίνεται παράγει αρνητικά ιόντα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

 

Τι προσφέρουν τα αρνητικά ιόντα στον οργανισμό μας;

 

Ο αέρας που αναπνέουμε περιέχει ηλεκτρισμένα σωματίδια, φορτισμένα θετικά και αρνητικά. Η συνεχής και πολύωρη χρήση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η βεβαρημένη ατμόσφαιρα από την ρύπανση, οι τροφές που είναι δηλητηριασμένες από την μόλυνση, επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό και τον υπερεκθέτουν σε φορτισμένα θετικά ιόντα. Για αυτό πολλές φορές στην καθημερινότητα μας νιώθουμε κόπωση, ζάλη, ημικρανίες, μειωμένη παραγωγικότητα, αλλεργίες, άσθμα, άγχος, πες μένο ανοσοποιητικό, αύξηση της πίεσης του αίματος κ.α..

 

Ενώ όταν εκτεθούμε σε αρνητικά φορτισμένα ιόντα :

 

- νιώθουμε πιο υγιείς, πιο χαλαροί, - μειώνεται η πίεση του αίματος, - το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενισχύεται , - αυξάνεται η δημιουργικότητα / παραγωγικότητα μας - αυξάνεται η συγκέντρωση μας, - σταματάει το αίσθημα της σύγχησης, - ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ιώσεις και στα κρυολογήματα, - βελτιώνονται τα συμπτώματα της αλλεργίας ( συνάχι, ρινοκαταρροή, πρήξιμο ματιών, φαγούρα κ.α.) - βελτίωση των κρίσεων άσθματος, - οι πνεύμονες λειτουργούν και ανταποκρίνονται καλύτερα.Έτσι με την χρήση του ορυκτού αλατιού είτε με την κατανάλωση του σαν τροφή (ορυκτό μαγειρικό αλάτι, πλάκες ψησίματος) είτε με τα λουτρά αποτοξίνωσης και γενικότερα την περιποίηση του σώματος μας ( άλατα μπάνιου, εισνποέας, μάσκα κ.α) προσφέρουμε στον οργανισμό μας ένα ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας αλλα και συνεχούς παραγωγής ιονισμένων αρνητικών σωματιδίων !!

 

Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και πως συνδυάζονται με το ορυκτό αλάτι;

 

Το σώμα μας για να είναι υγιές και να μπορεί να λειτουργεί σωστά έχει ανάγκη από ποιοτική ενέργεια την οποία παίρνει από τον πολύπλοκο και μοναδικό συνδυασμό των ηλεκτρολυτών. Όλες οι υψηλότερες μορφές ζωής απαιτούν την ηλεκτρολυτική ισορροπία μεταξύ του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου περίγυρου (η σωστή κατανομή των υγρών μέσα και έξω από το κύτταρο, η γνωστή μας κατακράτηση που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς). Η διατήρηση της ακριβούς οσμωτική κλίσεις των ηλεκτρολυτών είναι σημαντική, καθώς ρυθμζουν την κατανομή νερού στο σώμα, επηρεάζουν το pH του αίματος και συμβάλλουν στη νευρομυϊκή διέγερση . Οι ηλεκτρολύτες όταν απουσιάζουν από τον οργανισμό μας τα πιθανότερα συμπτώματα που παρουσιάζονται είναι μυϊκή αδυναμία, ατονία, ακούσιες συσπάσεις των μυών, κατακράτηση, βαριά και πρησμένα άκρα, κυτταρίτιδα κ.α.

 

 

 

baner demanose

magazino

baner omega2

Health Foods


Ζεόλιθος
Πυρήνας Βερύκοκου
Αλάτι Ιμαλαίων
Κανέλλα Κευλάνης
Γανόδερμα
Gogi Berries
Mύρτιλλος
Granberry
Ιπποφαές
Gran Vital ΤΣΑΙ

Παραδοσιακά


Βότανα|Βότανα ΒΙΟ
Μπαχαρικά
Τσάι
Αιθέρια Έλαια
Φυτικά Έλαια
Χένα | Άργιλος
Σαπούνια Ελαιόλαδου
Χαρουπάλευρο
Χαρουπόσκονη
Χαρουπόμελο
Τσαι χαρούπι
Pasta Carobs

Υποκατάστατα καφέ


Ελληνικού καφέ απο:
Ρεβύθι (ΡΕΚΑΦΕ)
Κριθάρι (ΚΡΙΚΑΦΕ)
Φίλτρου Χαρούπι